Denne opskrift var faktisk en jeg fik da jeg havde hjemmekundskab i skolen for mange år siden, men syntes da jeg ville dele den med jer.
vi snakker her som overskriften siger pandekager med kødfyld. og her skal i huske, at i sagtens selv kan ændre på opskriften så det måske er med kylling i stedet for oksekød, andre krydderier og alt den slags. Så det er vel kun fantasien som her sætter begrænsninger for hvad vi kan lave som fyld i en gang madpandekager.
Ingredienser Pandekagedej:
1½ dl. Hvedemel
3 dl mælk
2 æg
lidt salt
25 g margarine
Sådan Laves pandekagerne:
- Hvedemel og mælk piskes sammen til en jævning
- Salt og æg piskes i.
- Bag 8-10 stk. tynde pandekager på panden. Tilsæt lidt margarine før hver ny pandekage
- Hold Pandekagerne varme f.eks. mellem 2 tallerkener eller i ovnen ved 100 grader.
Ingredienser Fyld:
300 g Hakket oskekød.
1 Hakket løg
20 g margarine
1 ts salt/peber
½ ts Timian
2 ss Koncentreret Tomat puré
½ dl vand
1 dl mælk
1 ts maizena mel
Sådan laves Fyldet:
- Kød og hakkede løg svitses i margarinen
- Krydderier, Tomatpuré og vand tilsættes, Fyldet koger i ca. 10 min
- Mælk og Maizena-Mel røres sammen og tilsættes. Fyldet varmes igennem til det er jævnet.
- 1 skefuld fyld lægges på langs af hver pandekage. Rul pandekagerne sammen om fyldet.
- Server Pandekager med kødfyld varme og lækre.
Varene kan købes i alle gængse supermarkeder rund omkring i landet. I kan også købe dem online hos Nemlig.com